Björk dominerade i STCC-kvalet

Uppdaterad
Publicerad

Det går fortsatt tungt för prins Carl-Philip i STCC-cirkusen, i dagens kval inför Göteborg City race så kraschade prinsen hårt mot skyddsräcket.

Det kom kraftiga regnskurar under kvalet och prinsen hade tidigare under kvalet varit av banan innan han tillslut kraschade på sista varvet och blev sittande i bilen en stund efteråt.

Prinsen kunde dock kliva ur oskadd, men bilen fick sig en kraftig törn och han får starta sist i morgonens tävling.

Även i premiären hade prinsen problem och körde på Emma Kimiläinen – två gånger om.

– Det var tajt och många ville om och var på varandra, sa prinsen till SVT Sport den gången.

SVT:s expert Jonas Kruse tyckte den gången att det var bra att prinsen visade tuffet.

– Hon var helt oskyldig och kanske känner att det inte är hennes prins...Men det är det han behöver göra. Han behöver att tuffa till sig och gå utanför sin komfortzon, sa Kruse.

Björk snabbast

Thed Björk dominerade kvalet inför lördagens STCC-lopp i Göteborg.

Den regerande mästaren visade klass i bägge kvalen där han var snabbast.

– Allt kändes perfekt. Jag är riktigt laddad för att ta säsongens första seger, säger Björk

till SVT Sport efter en regnig kvaldag.

– Björk är urstark i både vått och torrt. Han vill verkligen ta revansch för en mindre lyckad premiär och kommer att göra det, säger SVT Sprorts expert Jonas Kruse .

Ekblom närmast

Kvalet kördes på en regnvåt bana, och dominerades av de etablerade förarna. Närmast Björk var Fredrik Ekblom, Richard Göransson och Fredrik Larsson.

Det innebär att Ekblom tar över ledningen i totalen, två poäng före tidigare ettan Larsson. Björk ligger på tredje plats.

Thed Björk vann både i Göteborg och hela STCC-serien förra året. Nu får han starta på tionde position i lördagens första heat, där man vänder på ordningen från det första tidskvalet.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.