Det blir ett dyrt nöje för den som ska resa till Paris och bo på hotell för att titta på OS. Foto: MIGUEL MEDINA

Priserna på hotellrum chockhöjs inför OS i Paris – 7 900 kr per natt

Uppdaterad
Publicerad

Priserna på hotellrum har chockhöjts inför OS i Paris. I somras var medelkostnaden för ett rum under ett dygn 1 900 kronor. Under OS kommer samma rum att kosta 7 900 kronor.

Det är en ökning med 314 procent.

Franska myndigheter kommer att utföra 10 000 inspektioner mot restauranger, transportföretag, näringsidkare och hotell för att se till att prisnivån håller sig inom rimliga nivåer och är beredd att ta i med hårdhandskarna.

OS i Paris 2024

– Det finns ett batteri av extremt tunga böter och sanktioner. Det är viktigt att turister, vare sig de är fransmän eller kommer från utlandet, får valuta för pengarna, säger Frankrikes turistminister Olivia Gregoire enligt AP.

Staden beräknar att upp till 15,9 miljoner turister kommer att besöka staden under OS 26 juli till 11 augusti och under Paralympics 28 augusti till 8 september.

Det finns 1 600 hotell i Paris.

ARKIV: SOK:s sportdirektör om de redan OS-uttagna: ”Starkare kapacitet än i London”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet