Puyol lämnar över bucklan. Foto: TT Nyhetsbyrån

Puyol lämnar över pokalen

Uppdaterad
Publicerad

Ut med det gamla, in med det nya. Spaniens fyra år som regenter är över. Carles Puyol, försvarsklippa i det spanska lag som vann VM 2010, lämnar i kväll över pokalen till de nya världsmästarna.

– Det är en stor ära, säger Puyol, som nyligen tvingades sluta med fotbollen på grund av sina knäproblem, till Fifa.

– Jag kunde aldrig tro att det sista jag skulle få göra i min idrottskarriär var att få överlämna VM-pokalen i samband med en final fortsätter Puyol till Fifa.

Fotbolls-VM: Tyskland

Nervös backklippa

Puyol, som själv spelat i VM, och i en final, är lite pirrig inför överlämnandet.

– Det är en otrolig känsla att få gå ut till en VM-final inför en fullsatt arena. Jag är redan nervös trots att jag denna gången gör det på ett annat sätt än tidigare.

Ta tillbaka pokalen om fyra år

På frågan om hur det känns att lämna i från sig pokalen svarar Puyol ödmjukt att Spanien inte räknat få behålla den ändå.

– Vi visste redan från start att det skulle bli svårt behålla pokalen fyra år till. Nu får vi i stället börja funder hur vi ska ta tillbaka pokalen om fyra år.

Någon gång efter klockan 23 i kväll tar Leo Messi eller Philip Lahm emot VM-pokalen ur Carles Puyols händer.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Tyskland

Mer i ämnet