Racingkriget är över

Uppdaterad
Publicerad

Nu är racingkriget mellan STCC och TTA är över. Beskedet i dag att slå samman serierna var ganska väntat.

-Det här var livsviktigt för det hade inte fungerat ett år till. Nu får man det bästa från två världar, säger SVT:s motorexpert Jonas Kruse.

Två konkurrerande mästerskap i Sverige fungerar inte. Och det har stått klart en lång tid. Frågan har bara varit om hur man ska komma överens om en framtid.

Det första mötet angående ett framtida samarbete hölls i augusti och sedan dess har parterna träffats frekvent. Nu har man enats.

Nästa års serie kommer att köras med TTA-bilar och deras reglemente. Men namnet kommer vara STCC.

”Vi har haft en mycket fruktbar dialog med TTA som har resulterat i den här lösningen. Vi har hittat en gemensam grund att stå på och nu kommer vi att vidareutveckla konceptet för att skapa bästa möjliga förutsättningar för svensk banracing”, säger STCC:s ägare Rickard Pålsson i ett pressmeddelande.

Efter en längre tids bråk och oenighet beslutade sig för två år sedan flera stall inom STCC att bryta sig ut. De startade ett nytt standardvagnsmästerskap  – TTA, som i år  började köras parallellt med gamla mästerskapet STCC. De båda serierna konkurrerat om samma publik och samma sponsorpengar. Något som med tiden visat sig vara ohållbart.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Senaste avsnittet på SVT Play