Rasmus Elm. Foto: TT Nyhetsbyrån

Rasmus Elm flyttar hem

Uppdaterad
Publicerad

Kontraktet bröts med CSKA Moskva. Nu flyttar den förre landslagsspelaren Rasmus Elm hem till Kalmar för bygga upp kroppen och försöka bli bra efter sina magproblem. Det är oklart när och i vilken klubb han kommer att göra comeback.

I en lång intervju med Barometern berättar Rasmus Elm om det senaste halvåret som har präglats av magsjukdomen. Han har inte kunnat spela på hela säsongen för CSKA Moskva och han har inte heller kunnat träna på fem månader. Nyligen togs beslutet att han och CSKA skulle gå skilda vägar.

–  Runt nyår kom vi överens om att det var det här alternativet som fungerar bäst både för mig och CSKA. Ingen av oss har tid att vänta på varandra. Jag får lugn och ro att bygga upp kroppen igen utan att känna press att snabbt komma tillbaka. Det var ett gemensamt beslut, säger Rasmus Elm till Barometern.

Tidigare under lördagen meddelade den ryska klubben att parterna kommit överens om att bryta svenskens kontrakt.

Framgångsrik i Moskva

Rasmus Elm spåddes en lysande framtid när han slog igenom i Kalmar FF och flyttade till nederländska AZ Alkmaar 2009. Efter tre säsonger gick han till CSKA Moskva där det har blivit två ligatitlar och Elm har även utsetts till ligans bäste mittfältare. Det har även blivit 39 landskamper och fyra mål i blågult, där det mest kända är kvitteringen till 4-4 i Sveriges mäktiga upphämtning mot Tyskland i Berlin 2012 i VM-kvalet.

Sedan har magproblemen spökat för Elm som även fick sin andra blodpropp i vaden 2013.

– Jag har haft problem med en dålig eller känslig mage tidigare. I grund och botten är det nog samma problem men sedan har det byggts på i och med att jag har pressat kroppen rejält då jag spelat en längre tid när jag har varit sämre. Jag har inte lyssnat riktigt på kroppen, säger han, och fortsätter:

– Det är irriterat i tarmen och det är svårt att sätta fingret på något speciellt utan det är många bitar som byggts ihop som gjort att jag mått dåligt. Gluten har jag intolerans mot men det är lätt att påverka om man som jag är medveten om det.

”Vissa saker har överdrivits”

 I november sade CSKA Moskvas ordförande till ryska mk.ru att hans karriär var i fara men 26-åringen säger att han inte haft en tanke på att lägga skorna på hyllan.

– Nej, jag har aldrig tänkt tanken att lägga av. Vissa saker har överdrivits rejält i media. Så illa har det inte varit, berättar Rasmus Elm som förklarar sitt tillstånd just nu.

I intervjun varken öppnar eller stänger Rasmus Elm dörren för en comeback i Kalmar FF där han fick sitt genombrott.

– Det har alltid varit tanken att komma hem och spela med Kalmar och bröderna igen men jag kan inte spela om jag inte är frisk. Vi får se. Det går inte att säga något om det i dagsläget.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.