Real Madrid värvar spanjor för 331 miljoner

Uppdaterad
Publicerad

Asier Illarramendi. Så heter Real Madrids senaste värvning. Real Sociedads 23-årige mittfältare kostar 331 miljoner kronor.

Real Madrid fortsätter värva unga guldskimrande fotbollsspelare. På fredagen meddelade man att mittfältaren Asier Illarramendi köpts loss från Real Sociedad, också i spanska La Liga.

– Jag var tvungen att tänka igenom detta en hel del, men vi kom fram till slutsatsen att det var en chans man får en gång i livet. Det var ett svårt val, men erbjudandet var omöjligt att motstå, säger en gråtfärdig Illarramendi på presskonferensen.

La Liga 2012-2013

Han var med i Spaniens lag som vann U21-EM nyligen. Precis som mittfältaren Isco och försvararen Daniel Carvajal – som också blivit Real Madrid-spelare inför den kommande säsongen.

Illarramendi kostade motsvarande 331 miljoner svenska kronor och kontrakteras för sex år. Han har jämförts en del med en annan Sociedad-produkt, Xabi Alonso, som Illarramendi nu blir lagkamrat med i Madrid.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

La Liga 2012-2013

Mer i ämnet