Rekordtalangen till Kristianstad

Uppdaterad
Publicerad

Kristianstad har gjort klart med en av de stora talangerna i handbollssverige. Jerry Tollbring ansluter från Rimbo.

18-årige succéspelaren Jerry Tollbring lämnar Rimbo för topplaget Kristianstad. I sin debutsäsong gjorde han 175 mål och blev då historiens bäste juniormålskytt i elitserien.

– Jag vill ha en ny utmaning och Kristianstad är en klubb som vill vara bäst i Sverige och som har en väldigt bra tränare i Ola Lindgren. Och sedan spelade det självklart in att klubben är i elitserien, säger Tollbring till Norrtelje tidning.

Elitserien i handboll 2013-2014

Tollbring har skrivit på för två säsonger med laget som tog sig till semifinal säsongen som var där det tog stopp mot Lugi.

– Var det någon klubb som jag skulle lämna för så var det Kristianstad. Jag kommer att få en roll som vänstersexa bakom Johan Jepson, tanken är att jag ska avlasta honom och växa som spelare till det andra kontraktsåret, säger Tollbring.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i handboll 2013-2014

Mer i ämnet