Renberg: ”Bendelin får det tufft”

Uppdaterad
Publicerad

Ulf Dahlén sparkades i dag som tränare för HV71 och i stället tar Torgny Bendelin över krislaget. Ett tufft jobb enligt SVT Sports expert.

– Det var ett väntat besked att de skulle byta tränare men det kommer bli en tuff uppgift för Bendelin att ta sig an. HV:s trupp är ihålig och de har verklligen underpresterat, säger SVT Sports expert Mikael Renberg.

Ulf Dahlén har en lång tränarkarriär med flera tunga lag bakom sig men Renberg tror att han tog sig an fel lag.

SHL

– Jag tycker att han har tagit på sig svåra jobb. Först Frölunda med mycket resurser där de förväntade sig bra resultat och samma sak med HV. Men han har även själv underpresterat.

Snart i båset igen

– Jag tror han tar ett break nu Uffe har ledaregenskaper som gör att jag tror att han kan vara en bra tränare. Han har säkert en del att utveckla och förbättra i sitt ledarskap men jag är övertygad om att vi snart kommer att få se honom i båset igen, säger Renberg.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SHL

Mer i ämnet