Bengtsson missade VM-medalj

Uppdaterad
Publicerad

Rolf-Göran Bengtsson fick en tung start på VM-finalen. Oturen fortsatte – och svensken missade medalj. – Jag var i underläge med en gång, säger Bengtsson till SVT Sport.

För första gången på tolv år hade Sverige en ryttare med i en VM-final i hoppning.

Rolf-Göran Bengtsson kunde bli historisk som den förste individuella svenske VM-medaljören någonsin. Men oturen började redan i första rundan.

Bengtsson inledde tillsammans med sin Casall och ekipaget fick en rivning på sista hindret i trekombinationen.

– Casall var inte riktigt igång när jag kom in. Det blev uppförsbacke direkt, säger en besviken Rolf-Göran Bengtsson till SVT Sport.

”Läste hästen fel”

I andra rundan red Bengtsson Jeroen Dubbeldams häst Zentih. Efter ytterligare en rivning och två tidsfel, samtidigt som konkurrenterna var felfria, halkade Bengtsson ner till sistaplats.

– Jeroens häst var betydligt mer känslig än vad man kunde se, säger Bengtsson.

– Som det såg ut så kanske han läste av häst nummer två lite fel. Man såg att den hästen blev störd när det kom en annan ryttare på ryggen, kommenterar förbundskapten Sylve Söderstrand efteråt.

I tredje rundan såg det äntligen ut som att Bengtsson skulle sätta en nolla – då ramlade bommen på sista hindret och medaljchansen var i stort sett borta.

”Det är ju sjutton också”

Bengtsson fick dock en liten revansch när han var felfri i sista rundan. Och med lite distans kommer han glädjas över finalplatsen, berättar han.

– Givetvis. Men det är ju sjutton också, man har gjort hela det här jobbet, säsongen är upplagd för det här. Jag har verkligen försökt planera så att det ska vara på topp den här helgen.

Nederländaren Jeroen Dubbeldam vann, fransmannen Patrice Delaveau tog silver och amerikanskan Beezie Madden brons.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.