Foto: BIldbyrån

Rikard Grip: ”Helt fantastiskt, jag är så himla glad”

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges förbundskapten Rikard Grip var nöjd med Johan Olssons lopp, trots att det inte räckte hela vägen till guldet. – Helt fantastiskt, jag är så himla glad att Johan kunde knipa den där bronspengen.

Enligt Sveriges förbundskapten Rikard Grip var det vädret som hindrade Johan Olsson från att ta guldet i dagens VM-femmil.

– Det var väldigt speciellt i dag, det har varit speciella förhållanden där ute. Fruktansvärt svåråkt, säger Rikard Grip till SVT Sport.

VM i Falun

– Det blev ingen riktig körning som jag tror hade gynnat våra åkare väldigt mycket, men vi kan inte påverka vädret, fortsätter Grip.

”Det är bara att lyfta på hatten”

Men förbundkaptenen var mer än nöjd med Olssons insats. Trots ymnigt snöfall och lösa spår åkte Johan Olsson i mål som trea.

– Helt fantastiskt, jag är så himla glad att Johan kunde knipa den där bronspengen. Han fick inte riktigt utnyttja sin åkkapacitet i dag.

Petter Northug var osynlig under i stort sett hela loppet, men när det drog ihop sig till en spurt var han än en gång snabbast.

– Det är bara att lyfta på hatten och imponeras. Han orkar hålla hela vägen, han är fantastiskt duktig, säger Grip om den norske guldmedaljören.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM i Falun

Mer i ämnet