Foto: TT Nyhetsbyrån

Rosenbergs dubbel frälste Malmö

Uppdaterad
Publicerad

Malmö stod för en riktig skräll när man slog Olympiakos hemma med 2-0 i Champions League inför ett kokande Stadion. Stor hjälte: Tvåmålsskytten Markus Rosenberg. -Det var en härlig seger, det behövde vi för att hänga på de andra lagen. Ska vi gå vidare är det här hemma vi ska ta poängen, säger Rosenberg till SVT Sport.

Greken Botia tvekade efter ett Malmöinlägg, MFF-anfallaren högg, sköt, Roberto räddade men returen gick i det tomma och övergivna målet. Arenan exploderade fullständigt och Rosenberg sprang mot fansen med armarna sträckta utåt som ett flygplan.

– Jag tråcklar igenom bollen på något vänster och lyckas sätta den, säger han till kanalen om röran som ledde fram till det så viktiga ledningsmålet, till Viasat.

Champions League 2014-2015

”En snedträff”

Matchen var högintensiv med flera chanser åt båda hållen och Malmö var pressat under stora stunder. Grekerna ropade på straff när Maniatis knuffades omkull av Tinnerholm, men greken fick gult för filmning istället. Där hade skåningarna nog en del tur. 

Målvakten Robin Olsen levde farligt och tappade bollen bakom sig på Durmaz skott, men han redde ut det. Avgörandet kom när Pawel Cibicki jobbade fram bollen efter nytt taffligt grekiskt försvarsspel i andra. Han hittade fram till Rosenberg som skyfflade in 2-0 via stolpen.

– Jag får ett öppet mål. Sen fick jag en snedträff, men den går in ändå, säger en leende hjälte.

14 år sedan senaste segern

Det var 5096 dagar senast ett svenskt lag vann en match i Champions League, den 18 oktober vann Helsingborg med 2-0 mot Rosenborg, alltså 14 år sedan senaste trepoängaren. Segern var också värd nio miljoner kronor för Malmö eftersom klubbarna får pengar per poäng. Matchhjälten hyllade laget.

– Det är fantastiska grabbar. Så där var inte jag när jag var i deras ålder: Att bara gå in och köra mot Juventus. Jag har sagt det förr: Det är speciellt när vi spelar här hemma. Att vi kan bjuda på sånt här fint spel och skapa så mycket chanser, det känns väldigt bra, säger Markus Rosenberg till Viasat.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Champions League 2014-2015

Mer i ämnet