Zecira Musovic blir kvar i Rosengård. Foto: Bildbyrån

Rosengård förlänger med jättetalang

Uppdaterad
Publicerad

Allsvenska mästaren Rosengård förlänger sitt kontrakt med 18-åriga jättetalangen Zecira Musovic.

Målvakten, som fram tills nu haft ett ungdomskontrakt med Rosengård, har skrivit på för ytterligare 2,5 år. Hon kom till klubben som 16-åring men har fått sitt stora genombrott denna säsong.

– FC Rosengård är klubben i mitt hjärta och det är här jag vill fortsätta utvecklas, vinna titlar och bli bäst, säger Zecira Musovic. Det har gått bra för mig på sistone och då passar det utmärkt med att förlänga några år, säger Musovic i ett pressmeddelande.

damallsvenskan 2015

Tonåringen hade inför säsongen bara spelat två allsvenska matcher men har under våren imponerat i både allsvenskan och Champions League. Musovic var länge ett namn för VM men blev inte uttagen i Pia Sundhages trupp.

Rosengård är nöjd med förlängningen.

– Zecira uppvisar ett lugn om matcherna trots sina unga år. Hon har också visat att hon kan träda fram och göra matchavgörande räddningar, säger målvaktstränare Tomas Håkansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

damallsvenskan 2015

Mer i ämnet