Felix Rosenqvist imponerade i Toronto – pallplats med mersmak. Foto: Chris Owens

Rosenqvists succé i Toronto

Uppdaterad
Publicerad

Felix Rosenqvist fick äntligen jubla efter härliga tredjeplatsen i indycarloppet i Toronto. Det var hans första pallplats i serien efter bytet till Arrow-McLaren SP-stallet.

– Jag fick verkligen slita för detta, säger Felix till Viaplay.

Det blev en härlig svenskdag då Marcus Ericsson drygade ut sin ledning i mästerskapet efter en fin femteplats i loppet som vanns av Scott Dixon.

Rosenqvist svarade för en imponerade insats från åttonde startposition. Tidigt i loppet visade 30-åringen att han ville vara med och slåss om segern på den svårkörda stadsbanan. Felix hade bl.a en stenhård närkamp med Alexander Rossi som slutade med närkontakt och amerikanen satt i muren med trasig bil. Tävlingsledningen friade Rosenqvist.

– Det är sånt som händer, konstaterade Rossi till Viaplay.

Felix var nära en andraplats men Colton Herta vann den duellen. Amerikanen, som stod i pole postion, hyllade svensken.

– Felix är en grymt bra förare. Jag är glad att loppet inte pågick ytterligare några varv.

Slåss för fortsättning i indycar

Tredjeplatsen kunde inte kommit mer lägligt för Rosenqvist som ryktas vara på väg tillbaka till Formel E för sitt nuvarande stall. På frågan om framtiden och chansen att bli kvar svarade smålänningen:

– Jag hoppas att den här helgen visade det och får Zak (stallchefen) att fundera. Det är fortfarande långt kvar av säsongen och jag ser fram emot fortsättningen, fortsätter Rosenqvist som är nia i sammandraget.

Marcus Ericsson drygade ut sin ledning i mästerskapet till 35 poäng före Will Power, Australien, efter en fin femteplats. Marcus bjöd på ett par riktigt tuffa omkörningar och lyckades hålla undan för stallkamraten Alex Palous attacker bakifrån.

– Vi hade en bra strategi och en riktigt bra bil. Jag är verkligen glad över hur vi hanterade det här, säger Marcus som startade som nia i loppet.

Stallkamraten Scott Dixon tog sin fjärde seger i Toronto men första fullträffen för säsongen. Nya zeeländaren är femma i mästerskapet, 44 poäng bakom Ericsson.

SE OCKSÅ: Experten om svensksuccén i Indy 500: ”Världsklass” (29 maj 2022)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s expert, tillika STCC-veteranen, Robert Dahlgren om svensksuccén. Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.