Klar seger för Rosengård i Malmöderbyt

Uppdaterad
Publicerad

Storasyster var störst igen. På söndagen slog FC Rosengård fast att det inte är någon tvekan kring vilket lag som regerar i Malmö. Hemmalaget vann derbyt på Malmö IP mot LB 07 med klara 3-0.

Precis som i de tre senaste mötena lagen emellan var FC Rosengård för starka i Malmöderbyt mot LB 07. LB har ännu inte gjort mål mot Rosengård i damallsvenskan på fyra spelade försök.

Rosengård, som jagar serieledande Piteå, tog tidigt initiativ i matchen och redan efter tio minuter kunde hemmalaget tagit ledningen via ett självmål men LB-backens rensning smet precis utanför LB-målvakten Emma Linds högra stolpe.

Men 1-0 skulle komma och det efter ett riktigt mönsteranfall. Sanne Troelsgaard väggspelade, tillsammans med Anja mittag, sig igenom LB 07:s backlinje och med lite tur kunde Iva Landeka tråckla in 1-0 för Rosengård efter 23 minuters spel.

LB 07 hade svårt att få till något eget spel och Rosengård kontrollerade händelserna väl på Malmö IP i ett derby som var förvånansvärt snällt. Noterbart är att gästande LB saknade sin nyckelspelare Mia Persson.

Även 2-0 skulle komma i den första halvleken. Efter en tilltrasslad hörna kunde Simone Boye Sörensen sätta Rosengårds andra mål i matchen.

Den andra halvleken blev en relativt sömnig derbyhistoria i hällregnet på Malmö IP. Rosengård kontrollerade händelserna och LB var inte starka nog att skapa några riktigt heta målchanser.

Med några minuter kvar av matchen kunde Rosengård göra 3-0 genom Gloris Perla Viggosdottir på nick. Ett resultat som också blev slutresultatet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.