Rydström hyllades i Kalmar

Kalmar hemmaslog Mjällby med 2-1. Men fokus låg helt klart på Henrik Rydström som spelade sin sista match i den röda Kalmartröjan.

Hyllningarna visste inga gränser och fansen hade laddat upp med banderoller som det bland annat stod ”Vem fan är Ryan Giggs? Vi har Henrik Rydström” på. Rydström klev av planen i 78:e minuten och fick stående ovationer.

Mjällbys matchöppning var bäst och bortalaget tog också ledningen efter fyra minuter. Efter 20 minuter kom Kalmar i gång och styrde matchen rakt igenom och vann rättvist. Kalmar nådde dock, trots segern, tredje platsen som hade säkrat en Europa League-plats nästa säsong.

Allsvenskan 2013

Chans till Europa League finns

Trots att Kalmar inte kom bättre än fyra i tabellen kan laget ändå nå Europa League-kvalet. Om något av lagen framför Kalmar i tabellen vinner Svenska Cupen ger den allsvenska fjärdeplatsen en kvalplats.