Rysslands målvakt brännskadad

Uppdaterad
Publicerad

Den ryska landslagsmålvakten Igor Akinfejev kunde lämna sjukhuset igår efter att ha träffats av en inkastad bengal i EM-kvalmötet mot Montenegro.

– Vår målvakt har varit på sjukhus och har brännskador i nacken, bekräftade förbundskapten Fabio Capello vid presskonferensen efter matchen.

Montenegros förbundskapten Branko Brnovic var förkrossad efter matchen och bad om ursäkt för publikens uppträdande.

EM-kval fotboll

– Mina spelare är förkrossade, vi vet inte vad vi ska säga efter allt det här. Det var rätt att bryta matchen.  Jag ber de ryska spelarna och ledarna om ursäkt. Det var ingen överraskning att domaren bröt matchen.

Det var i mitten av andra halvlek som en bengal träffade ytterligare en rysk spelare som domaren Deniz Aytekin valde att bryta matchen.

Uefa sa att man skulle invänta rapporten från matchdelegaten och domaren innan man startade en utredning. Det var den tredje allvarliga incidenten med läktarvåld där lag från de forna Jugoslavien var inblandade under EM-kvalet.

Under matchen mellan Serbien och Albanien i Belgrad i oktober flög en drönare över planen med en flagga som hade ett budskap om ett större Albanien, matchen senare avbröts efter att serbiska fans sprungit in på plan och attackerat albanska spelare.

I november så kastade kroatiska fans in bengaler på planen när de mötte Italien så matchen tvingades avbrytas under tio minuter i andra halvlek.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

EM-kval fotboll

Mer i ämnet