Så hade Ekholms stafettlag sett ut om det var OS i dag

Uppdaterad
Publicerad

Det har blivit dags för säsongens första stafett och succémannen Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma är givna i laget för SVT Sports expert Helena Ekholm. Såhär skulle hennes stafettlag se ut om det varit OS-stafett i dag.

– Jag tror att det blir Jesper Nelin och Peppe Femling som gör dem sällskap.

Det blev något oväntat ett OS-guld i stafett för de svenska herrarna för fyra år sedan. Nu gör de sig redo för den första stafetten där här OS-säsongen för att förhoppningsvis kunna försvara guldet.

–  De gjorde de för fyra år sedan (tog guld) och hade du frågat mig innan det så hade jag sagt absolut inte. Men jag tycker att de har större chans nu än vad de hade då, säger Helena Ekholm.

Hade de varit OS i dag hade hon velat att Peppe Femling och Jesper Nelin fått göra Sebastian Samuelsson och Martin Ponsiluoma sällskap i stafetten, istället för exempelvis en snabbåkande Oskar Brandt.

– Oskar Brandt behöver visa lite bättre skytteresultat i en individuell tävling innan man vågar ställa honom i en stafett.

Och potentialen till framgång beror på Nelin och Femlings prestationer.

–  Det känns som att de beror så mycket på hur de här lite svagare korten presterar, som Peppe Femling och Jesper Nelin, som kan svaja lite på skjutvallen. Det beror väldigt mycket på det, för Norge och Frankrike är riktigt bra.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.