Foto: Bildbyrån

Sandviken kvitterade semifinalserien

Uppdaterad
Publicerad

Stefan Erixon har inte bara fem VM-guld och två SM-guld, han har även vunnit hundratals matcher på Zinkensdamm för sitt Hammarby sedan debuten 2002.

Den allra sista slutade dock med förlust, 1-7.

Nu väntar en femte och avgörande semifinal mot Sandviken på söndag.

Det var egentligen aldrig spännande på Zinken i lagkaptenens sista match i karriären inför hemmapubliken på den riktiga hemmaplanen.

Visst, Stefan Erixon reducerade till 1-4 på hörna efter en timmes spel, men då var skadan redan skedd.

Elitserien i bandy 2014-2015

Hammarby gav både Erik Säfström och Daniel Mossberg för stora ytor i den första halvleken, vilket i kombination med slarvigt försvarsspel där ”Bajen”-backarna upphävde offside ett par gånger, innebar att Sandviken ordnade en 2-0-ledning redan efter sju minuters spel.

Mossberg gjorde själv 1-0, spelade fram till Patrik Nilssons 2-0 och när sedan Linus Forslund kom fri och slog in 3-0 innan Hammarby egentligen skapat en enda målchans kändes det som att orken tog slut för hemmalaget.

Erixons hörnmål fick fart på hemmafansen av de 4 847 i publiken, men åt laget på andra sidan isen fanns det inget att göra.

Två matcher återstår nu av ”X:ets” karriär, som förutom 1,5 säsong i ryska Zorkij spelat i den grönvita tröjan sedan 2002: den femte och avgörande semifinalen på söndag – och en final eller bronsmatch på Tele2 Arena nästa lördag.

På ”Zinken” är det slut redan nu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i bandy 2014-2015

Mer i ämnet