Sanna Kallur: ”Nu ska de få se min ryggtavla”

Uppdaterad
Publicerad

Hon fick fem år förstörda av skador.

Men nu är Sanna Kallur tillbaka, fast besluten att komma tillbaka till världstoppen.

”Det är så många känslor”, säger hon efter succécomebacken till SVT Sport.

2008 föll Sanna Kallur över den första häcken under OS-finalen i Peking. Det var början på en sju år lång kamp för att ta sig tillbaka till världseliten.

Succé och glädjetårar

I helgen sprang den numera 34-åriga skadeförföljda veteranen sitt första häcklopp på fem år. Det slutade med succé. Och glädjetårar.

Friidrott säsong 2015

– Det är hur härligt som helst. Loppet var verkligen inte bra, på så många sätt. Men det är så många känslor, sa hon med tårar i ögonen till SVT Sport efter försöksheatet i galan i tyska Karlsruhe, samma plats som hon 2007 satte världsrekord på 60 meter häck på.

I finalen på 60 meter häck blev det till slut en fjärdeplats för Kallur. Hon noterade samma tid, 8.14, som i försöket och klarade därmed EM-kvalgränsen. Men om det blir någon start på mästerskapet i Prag senare i vår är ännu inte klart.

– Jag tar det dag för dag nu och måste få landa i känslan. Vi får se vad kroppen tycker om att ha utsatts för det här, men det känns så himla kul att det känns bra.

OS det stora målet

Även om Sanna Kallur skulle stå över EM, har hon inga planer på att ge upp satsningen. Tvärtom. OS i Rio är det stora målet.

– Jag har ett och ett halvt år på mig, det här känns som en bra start. Framför allt var det kul att träffa alla häcktjejer igen. Vi har haft så många roliga ögonblick. Nu ska jag jobba för att de ska få se min ryggtavla, säger hon och får åter en gång tårar i ögonen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrott säsong 2015

Mer i ämnet