Foto: TT Nyhetsbyrån

Sara Hector siktar på toppen – igen

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sen slog hon till med sin första pallplats i världscupen. Inför storslalomen i österrikiska Kühtai siktar Sara Hector åter på en ny topplacering. – Jag ska ut och åka så fort jag kan och ha roligt i backen. Formen är fortfarande god, säger landslagstjejen till SVT Sport.

Inför årets säsong lade Sara Hector ner sin fartsatsning för att istället fokusera på teknikgrenarna.

Utdelningen kom i Åre för två helger sedan när Hector skrällde och slutade tvåa i storslalomen.

Världscupen i alpint

Ett resultat som gör att 22-åringen numer får infinna sig i rollen som favorit.- Det är superroligt att det gick så bra. Det stärker självförtroendet samtidigt som förväntningarna höjs inför tävlingen i morgon. Både från mig och från andra personer. Men jag ska göra mitt bästa, mer kan jag inte göra, säger Hector. 

Hur bra är formen nu jämfört med tidigare säsonger?

– Den är nog stabilare. Jag åker fortare på träning och mentalt känner jag mig mer i balans i år. Det är nog kopplat till erfarenhet och livet i allmänt. Jag trivs bra med att ha flyttat till Stockholm. Det är mycket som känns bra just nu, säger hon.

Även om hon säger att hon inte tänker på det allt för mycket än, stundar ändå ett alpint VM i början av februari. Efter andraplatsen i Åre är självförtroendet på topp. 

– Det är roligt. Sen gäller det att hitta rätt med sina förväntningar så att man känner sig trygg i det. Mitt mål är alltid att vara bäst i världen. Det är roligt att jag börjar närma mig, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i alpint

Mer i ämnet