Sara pallade för pressen i badminton-SM

Uppdaterad
Publicerad

Hon hade pressen på sig. Men Sara Persson stod pall och tog hem singeltiteln när finalerna i badminton-SM avgjordes i Uppsala på måndagen.

-Helt underbart skönt, säger 25-åringen. Sara Persson var överlycklig efter finalsegern över Fyrisfjäderns Elin Bergblom.

Inte så konstigt när liret leker. Och ett SM-guld är alltid ett SM-guld trots att det var väntat.

Väldigt väntat

Hennes förarsäte i landslaget, hennes guld från 2002 och 2005 och hennes förstaseedning inför årets turnering säger det mesta.

-Jo, det var ju väntat men ett SM-guld tar man inte var dag. Jag är hur glad som helst, säger hon till TT.

-Men det gick faktiskt lite lättare än vad jag väntade. Löjligt lätt till och med. Hon kvaddade Elin Bergblom redan i första setet.

Drag under dojorna, skarpt skytte och så var saken mer eller mindre klar.

Pang, pang, pang och pang. Fyra bollar från 4-3 till 7-3 och så hade Bergbloms dröm om ett andra SM-guld för dagen, då hon tidigare vann damdubbeln med Saras syster Johanna, gått upp i rök.

Hemmahoppet orkade aldrig resa sig efter det och tappade första setet med 11-5. Andra vann Persson med 11-4, som nu tar sikte mot OS i Peking 2008.

-Fortsätter formen uppåt som nu behöver det inte alls vara omöjligt. Det är det stora målet för mig, säger Sara men lägger ändå till:

-Men det är en lång väg dit, fast så länge jag är hel, tycker det är kul och det går bra satsar jag allt jag har, säger Sara Persson.

Det går naturligtvis hand i hand – lusten till liret och resultatet.

Även i herrsingeln bjöds det på badmintonpropaganda, men den gången från bägge hållen, när George Rimarcdi och Daniel Eriksson, två av Badmintonsveriges stora namn under 2000-talet, drabbades samman.

Mästarmötet mellan Fyrisfjäderns och Västra Frölunda singelettor blev ruggigt jämn och underhållande, helt i publikens smak.

31-årige Rimarcdi, som bott och tävlat för Uppsalalaget sedan 1999 och vars karriär många ansett så gott som över, briljerade långa stunder och vann med setsiffrorna 15-10, 15-12.

Han blir äldre, han tränar mindre och satsar inte lika hårt på idrottandet som tidigare – ändå är han bättre än på länge.

-Jag tränar ju bara tre pass i veckan numera men jag har visat att jag fortfarande är med i leken. Rutin kallas det.

Övriga guld, dom i herrdubbeln och mixed, gick ill Täbyparet Zhang Yi/Joacim Andersson respektive Johanna Persson/Henri Hurskainen, Aura.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.