Foto: DIGA-PROCROSS.COM

Säsongsbästa av Gifting i VM-crossen

Uppdaterad
Publicerad

Isak Gifting gav ett fint formbesked i motocross-VM på Sardinien.20–åringen blev femma i MX2-klassen efter att ha kört i mål som sexa i bägge heaten. Resultatet var säsongsbästa för Gifting som haft en motig första halva av VM-serien.

.-Känns bra! Skönt att få till körningen efter ett dåligt kval, säger Isak till SVT. Filip Olsson körde hem sex VM-poäng efter att ha blivit 18:e i bägge heaten medan Anton Graaf Nordström tog sin första VM-poäng.

Regerande världsmästaren Tom Vialle, Frankrike, tog en dubbelseger. Landsmannen Maxime Renaux leder överlägset.

Jeffrey Herlings övertog ledningen i MX1-klassen. Nederländaren vann bägge heaten och petade ner regerande världsmästaren Tim Gajser till andraplatsen med en poängsmarginal. Slovenen hade en tung dag på Sardinien.

Alvin Östlund blev 20:e man i bägge heaten i MX1-klassen. Två poäng in på kontot för Alvin som tillsammans med Isak Gifting och Ken Bengtsson representerar Sverige i lag-VM i italienska Mantova kommande helg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.