Mästarlaget Sävehof klart för SM-final

Skövde skrällvann två raka matcher i SM-semifinalserien. Då vakande Sävehof till liv och hämtade upp till 2-2 i matcher. I den femte och avgörande matchen gick mästarlaget på knock direkt – segersiffrorna skrevs till klara 28-24. Nu väntar klubbens tionde raka SM-final. ”Det är ett väldigt bra facit – det skulle sitta fint med ett SM-guld till”, säger Sävehof-kaptenen Ida Odén till SVT Sport.

Efter drygt sju minuters spel hade Sävehof tagit ledningen med 5-1. Men Skövde bjöd upp till kamp – som minst skiljde två bollar mellan lagen. Innan första halvlek var slut hade dock Sävehof ryckt ifrån igen. Halvlekens sista mål var dessutom en riktigt delikatess: Sävehof-målvakten Johanna Bundsen räddade och placerade säkert in 15-10 bakom Cecilia Grubbström i Skövde-målet.

I andra halvlek såg det till en början ut att bli dramatisk. Skövde gjorde tre raka mål och plötsligt stod det 15-13. Då tog Sävehof time out – smart.

elitserien i handboll 2014-2015

Hemmalget drog snabbt ifrån – till stor del tack vare en storspelande Ida Odén. Kaptenen, som slutar efter säsongen, svarade för 10 mål, varav fem på straff.

”Skulle sitta fint med ett SM-guld till”

Finalen är Sävehofs tionde i rad, totalt har det blivit åtta SM-guld på tio år.

– Det är ett väldigt bra facit – det skulle sitta fint med ett SM-guld till, säger Odén.

I finalen den 24 maj väntar Skuru. Men resan dit blev inte enkel – Skövde vann överraskande de två första matcherna i semifinalserien.

– Vi kan ligga under med 2-0, vi kan vara pressade och hela Sverige hoppas att vi ska förlora, men ändå går vi ihop och fixar det, säger Odén om klubbens vinnarmentalitet.