Sävehoftrio vill avsluta med guld

Uppdaterad
Publicerad

Jamina Roberts, Hanna Fogelström och Frida Tegstedt har alla spelat i Sävehof sedan bollskolans minihandboll. De har tillsammans 16 SM-guld i föreningen. Nu lämnar de alla för spel utomlands – men först vill trion ta ett guld till.

– Klart att jag vill kröna min tid i Sävehof med ett SM-guld, säger Fogelström som flyttar till Toulon i Frankrike i sommar.

– Det blir en tuff match men en bra match som vi vinner, säger Roberts som lämnar för nya svenska danskkollonin Tvis Holstebro inför finalen mot Skuru.

Elitserien i handboll 2013-2014

– Jag satsar verkligen på att vinna ett SM-guld med mitt lag, det sista jag gör, säger veteranen Tegstedt som redan har sju guld men nu flyttar till berlin där pojkvännen Jesper Nielsen redan spelar.

Kan ta tionde guldet

Alla i trion har etablerat sig i landslaget och blev uttagna i EM-kvaltruppen som togs ut tidigare i veckan. Hela 12 av 16 spelare i den truppen spelar eller har spelat i Sävehof, varav sju med Partilleklubben som moderklubb.

Sävehof har spelat 70 raka matcher mot svenskt motstånd utan att förlora och är klara favoriter mot Skuru på lördag. Damerna kan ta sitt 10 guld totalt, det sjätte raka.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Elitserien i handboll 2013-2014

Mer i ämnet