Arjen Robben gjorde ny stor VM-match: Jäkligt vad vass han är alltså, säger Glenn Strömberg. Foto: TT Nyhetsbyrån

Sias snabba inför Brasilien-Holland

Uppdaterad
Publicerad

SVT sänder matchen om tredjeplatsen mellan Brasilien och Holland ikväll klockan 22:00 och här är Sias snabba inför matchen.

Förlorarnas match:

Matchen om tredjeplaceringen har varit omdiskuterad. Van Gaal menar att den är onödig och många argumenterar för att matchen inte ska spelas. Det är lätt att förstå att två lag som är bedrövade över att inte gå till final kanske helst skulle slippa att spela matchen om tredjepris. I fotboll är vinna det enda som räknas och spelarna kanske inte ser någon större skillnad på att komma trea eller fyra. Frågar ni mig ska matchen om tredjepris finnas kvar, desto fler matcher desto bättre. I alla fall för oss åskådare.

Fotbolls-VM 2014

Scolaris framtid omdiskuterad:

I dagarna har brasilianska medier rapporterat att Mourinho är en kandidat till att ta över efter Scolari. Folket är missnöjda med sin förbundskapten och även förbundets högsta chef Jose Maria Marin kritiserade tränaren. Spelarna står än så länge enade bakom honom men det känns som spel för gallerierna.

Efter 1-7-förlusten är frågan om en vinst ikväll räcker för att rädda Filipaõ. Själv ifrågasatte jag inför mästerskapet varför inte spelare som Felipe Luis eller Lucas blev uttagna. Felipe Luis var europas bästa vänsterback i Atlético Madrid under den gångna säsongen och Lucas bidrar med fart samt teknik på kanten där Hulk har varit en besvikelse. En spelare som Coutinho hade också kunnat ta en plats i elvan och varför fick inte Diego Costa ett samtal innan han valde Spanien som landslag? Den brasilianska offensiven har inte samma stjärnor att välja bland som tidigare men situationen förbättras inte av att de bästa spelarna inte blir uttagna.

Sagan om Silvas återkomst:

Vinner Brasilien idag kommer det bero på att försvarsgeneralen Thiago Silva är tillbaka. När Silva var borta sänkte sig hela den brasilianska backlinjen och kollektivet fungerade inte. Med kaptensbindeln på armen ska Silva leda sitt land till tredjeplatsen och revansch för förnedringen senast.

Golden boy Depay:

Under turneringens gång har Memphis Depay gjort två mål och en assist. Yttern som är född 1994 har blivit uppmärksammad för sina insatser och nominerades till att vinna priset ”Golden Boy” som delas ut till den bästa talangen i VM. Depay som till vardags spelar i PSV har attraherat intresse från flera storklubbar så håll ögonen på honom om han kommer in.

Turneringens bästa spelare?

Arjen Robben har varit en av de bästa spelarna i turneringen. Många ser honom som turneringens absolut bästa spelare och jag är beredd att hålla med. Idag vill han avsluta snyggt och Maxwell som gör sin första match i turneringen kan nog åka på en eller annan åktur ikväll.

Startelvor:

Brasilien: Julio Cesar, Thiago Silva (c), David Luiz, Paulinho, Oscar, Maxwell, Ramires, Luis Gustavo, Willian, Jo, Maicon

Holland: Cillessen, Vlaar, De Vrij, Martins Indi, Blind, Van Persie (c), Sneijder, Robben, Kuyt, Clasie, Wijnaldum

Om Sia

Sia är en av SVT:s VM-profiler. Han kommer liverapportera hälften av matcherna, chatta med er läsare och analysera sina matcher i ”Sias snabba” som ni läser här på hemsidan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM 2014

Mer i ämnet