Emma Johansson kör världscupen i morgon. Foto: Bildbyrån

Johansson: ”Banan passar mig”

Uppdaterad
Publicerad

Vår svenska cykelstjärna, världsettan Emma Johansson, har gjort en stark försäsong och har placerat sig högt upp i alla lopp hon kört i år. I morgon är det dags för världscuppremiär. – Banan passar mig väldigt bra, säger Johansson till SVT Sport.

– Det känns bra, jag har fått vara sjuk- och skadefri hela säsongen. Och banan i morgon passar mig väldigt bra, säger Emma Johansson till SVT Sport.

Loppet Ronde van Drenthe går i Nederländerna och är 146 kilometer långt. Det är en flack bana som går på bland annat kullersten.

Världscupen i cykel

– Det passar mig väldigt bra, det ska dessutom bli blåsigt vilket gör det ännu bättre, säger Johansson.

”Undvika alla olyckor”

Och taktiken är självklar.

– Loppet är speciellt, egentligen vill jag ha lite backar och tuffare banor. Men kullerstenen och vinden kommer göra att den ändå passar mig. Jag ska se till att hålla mig långt framme hela tiden, men inte ödsla för mycket kraft, men för att undvika alla olyckor som det ofta blir här.

I början på april körs världscuptävlingen Flandern Runt i Belgien, ett lopp som hon också tror att hon har stora chanser att vara långt fram i.

Världsettan känner ingen extra press

Johansson avslutade förra säsongen som världsetta, en position hon fick inneha under vinteruppehållet, men det får inte henne att känna någon extra press inför årets världscup.

– Eftersom jag tränar så pass mycket så har jag naturligt höga krav på mig själv, vare sig jag är världsetta eller inte så vill jag vara i toppen.

Världscupen 2014

15 mars: Ronde van Drenthe, Nederländerna

30 mars: Trofeo Alfredo Binda, Italien

6 april: Flandern Runt, Belgien

23 april: La Fleche Wallone, Belgien

18 maj: Tour of Chongming Island, Kina

3 augusti: Sparkassen Giro, Tyskland

22 augusti: Open de Suede Vårgårda, Sverige (lagtempo)

24 augusti: Open de Suede Vårgårda

30 augusti: GP de Plouay-Bretagne, Frankrike

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Världscupen i cykel

Mer i ämnet