”Ska se om vi kan få fram en blågul mössa”

OBS: Detta är ett montage
Foto: OBS: Detta är ett montage
Svenska folkets raseri mot den officiella VM-mössan kan ha burit frukt. – Vi ska se om vi kan påverka dem att ta fram en blågul mössa, säger Sven von Holst, VM-general för Falun 2015.

När arrangören för skid-VM i Falun 2015 presenterade den officiella VM-mössan i måndags gick svenska folket i taket. Mössan går i Norges färger och det blåa strecket är snudd på orimligt likt det mörkblåa som återfinns på Norges flagga, och kritiken lät inte vänta på sig.

”Hur fan kan man göra en mössa som bara LYSER NORGE??? Det är så man skäms över de som planerar!!!”, skriver Lena Karls på SVT Sports Facebooksida.

VM-generalen: ”Hade varit trevligt med en blågul”

Men nu kan Sverige andas ut. När VM-generalen Sven von Holst gästade SVT:s Gomorron Sverige under onsdagsmorgonen låter det som att en blågul mössa kan bli verklighet – om sponsorerna One Way och Intersport, som äger rättigheterna till den ordinarie mössan, går med på det.

– Vi får ta till oss det här och se om vi kan påverka One Way. Vi får försöka få dem att inse att vi behöver erbjuda konsumenter en blågul mössa också, säger von Holst.

– Färgen på mössan är framtagen utifrån vår grafiska profil, som härstammar från bland annat rötterna i Dalarna med både falu rördfärg och dalahästen, men jag kan väl hålla med om att det hade varit trevligt om en blågul mössa hade funnits, fortsätter han.

Så arbetar vi på SVT Sport

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer.