Erik Säfström jublar med Albin Airisniemi och Rasmus Forslund i förra vårens slutspel. Foto: Bildbyrån.

Solomål avslutade Saikherrars målfest

Uppdaterad
Publicerad

Sandviken vann derbyt mot Broberg med 7-5 i en match som man hade svårt att stänga. Ett vackert solomål satte punkt för föreställningen.

– Det är en kombination av att vi slappnar av och att de gör det bra. Jag vet inte, men det blev onödigt spännande, säger Sandvikens Erik Säfström till Bandypuls.

Det såg klart ut när Saik gick ifrån till 5-2 och 6-3 men Broberg från Söderhamn bet sig hela tiden fast och när Martin Söderberg reducerade till 6-5 för Broberg efter ett jätteutkast från målvakten Henrik Rehnvall var det nervösa tilläggsminuter som lades till i Göransson Arena.

I den fjärde och sista tilläggsminuten tog Albin Airisniemi tag i bollen, cirklade ner mot eget straffområde, innan han vände upp igen och åkte över hela planen och punkterade matchen med sitt 7-5-mål, ett mål värdigt en landslagsman från fyrnationsturneringen i Åby den senaste helgen.

Bägge målvakterna i poängprotokollet

Bägge målvakterna noterades i poängprotokollet Joel Othén i Saik-kassen kastade bollen över hela planen och Lucas Widman blev sopren framför Rehnvall och kunde enkelt göra 4-2.

I början av andra halvlek vid ställningen 2-2 jublades det i arenan när det meddelades att Saiks damlag slagit Skutskär med 5-2. Det blev även inspirerande för herrlaget och det blev en dubbelseger för klubben denna annandag.   

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.