Sörenstam var rädd för att vinna

Uppdaterad
Publicerad

Frågan är om det nya underbarnet, 11-åriga thailändskan Ariya Jutanukarn, är lika blyg som Annika Sörenstam var när hon var ung. När Annika var ny på LPGA-touren missade hon slag med flit, bara för att slippa hålla segertal.

-Jag var så rädd för att hålla segertal att jag medvetet missade slag på slutet av tävlingen. Blev man tvåa behövde man aldrig säga någonting högt efteråt, säger Annika Sörenstam till nyhetsbyrån Reuters.

Sörenstams tränare förstod efter ett tag vad hon sysslade med ute på banan och så småningom fick både tvåan och trean hålla tal offentligt.

-Då insåg jag att det inte var så farligt att vinna, säger Sörensam med ett skratt.

Siktar på fler major-titlar

Att vinna tävlingar blev efter det en vana för svenskan, som vid 37 års ålder radat upp 69 segrar på LPGA-touren. Sörenstam har dessutom utsetts till ”Årets LPGA-spelare” åtta gånger, vilket hon är ensam om, och är den enda kvinnliga golfspelaren i världen som gått en runda på färre än 60 slag.

På frågan om hon har planer på att lägga av säger hon:

-Det händer att jag vaknar på morgonen och känner att jag inte vill spela golf, men om jag inte vore så entusiastisk skulle jag ha slutat redan, säger Annika, som har 13 år i den absoluta toppen bakom sig.

Hon tror fortfarande att hon har kapaciteten att vinna en major till.

-Jag har vunnit tio majors och tror absolut att jag kan vinna fler.

Anna Blomqvist

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.