Foto: Scanpix

Sparkrav drabbar juniorkronorna

Uppdaterad
Publicerad

Både juniorkronorna och damkronorna blir lidande när ishockeyförbundet måste spara in efter att hemma-VM blev en förlustaffär. Bland annat innebär det mindre ledarstaber.

Ishockeyförbundet tvingas spara in 25 miljoner kronor över fem år. Hälften av besparingarna kommer att läggas på landslags- och utvecklingsverksamheten.

– För oss innebär det både en mindre ledarstab och även färre lägerdagar för förberedelser inför mästerskap. Det blir extrajobb men vi har rutinerad personal och får utvidga var och ens arbetsområden, säger Rikard Grönborg, förbundskapten för juniorkronorna till SVT Sport.

Ishockey-VM 2013

Damkronornas förberedelser inför OS i Sotji 2014 är däremot inte hotade. 

– Vi jobbar ihop med Svenska olympiska kommitén så vi har redan ett program som är spikat för OS, säger Niclas Högberg, förbundskapten för damkronorna till SVT Sport.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Ishockey-VM 2013

Mer i ämnet