Ross: Stark och svårstoppad när han får upp farten. Foto: Bildbyrån

Spelarpresentation: Anton Karlsson

Uppdaterad
Publicerad

De är framtidens stjärnor i svensk hockey. Under jul- och nyårshelgen följer miljonpublik JVM-spelarna i TV-sofforna. SVT bad nykomlingarna presentera sig själva inför turneringen i Kanada. – Jag gillar att stå i centrum och vara den som håller i lådan.

Klubb: Frölunda

Född: 1996-08-03

Spelarkollen JVM 2015

Position: Vänster-/högerback

Klubbfattning: Vänster

Längd: 186 cm

Vikt: 85 kg

Styrkor? – Jag är en fysisk spelare som alltid jobbar hårt. Jag har även näsa för mål och kan hitta fina passningar.

Personlighet? – Jag är väldigt social och öppen med mig själv. Jag älskar att skratta och ha kul. Jag gillar att stå i centrum och vara den som håller i lådan, och vara den som håller ihop lagsammanhållningen. En väldigt snäll kille.

Förväntningar? – Riktigt stora så klart. Alltid stora förväntningar på en sådan här rolig turnering. Även förra året var det så. Man vet lite hur det funkar.

Hur ser du på laget? – Det är ett väldigt härligt gäng, öppna av sig. Vi vann införturneringen i Tjeckien, vi ska fortsätta på ett vinnande spår. Jag tror speciellt lagsammanhållningen är riktigt bra.

Största hockeymerit hittils? – JVM-finalen förra året. Även fast vi förlorade så är det ett riktigt stort minne. Det var nervöst, pirrigt i magen under hela matchen. Jag fick en skada och kunde inte spela så mycket i turneringen, men det var ändå en känsla att det var jäkligt coolt att vara med. När man står i båset och det är 12 000 på hemmaplan i Sverige. Jag tycker ändå att vi kunde ha fått en stolpe in, men det är sånt som händer. Det var ändå en riktigt cool upplevelse.

Patrik Ross om Anton Karlsson: – Stark och svårstoppad när han får upp farten. Han driver gärna på målet. Jobbar hårt i båda delarna av banan. Tävlar alltid.

TV: ”Ska vara pain in the ass”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Spelarkollen JVM 2015

Mer i ämnet