Foto: Scanpix

Erbjöds pengar för att påverka resultat

Uppdaterad
Publicerad

Vid lunchtid i går stängdes möjligheterna att spela på kvällens match mellan Gais och Värnamo. En polisanmälan upprättades – nu bekräftar polisen att flera spelare i Värnamo utsatts för mutförsök.

– Spelare i IFK Värnamo har blivit erbjudna pengar för att påverka matchen och för att få ut egen vinning, säger Jönköpingspolisens presstalesman Tommy Thorngren till Kvällsposten.

Enligt GP stängdes allt spel via Svenska Spel på kvällens match runt lunch i går. Senare upprättades en polisanmälan.

Misstänkt matchfusk i Värnamo

– Det är inte vi på Svenska Spel som har upprättan anmälan, i övrigt vill jag inte kommentera frågan, säger presschef Johan Tisell till GP.

Polisen i Jönköping bekräftar nu för Kvällsposten att anmälan inkommit från IFK Värnamo. Thorngren vill dock inte gå in på hur många spelare som är berörda.

– Jag kan inte gå in på detaljer, men som alltid kommer det att hållas förhör, säger han.

IFK Värnamo vill varken bekräfta eller dementera anmälan.

– Vi har valt lägga locket på eftersom det pågår en polisutredning. Vi vet att vi åker ner till Göteborg för en hård match och det här påverkar oss inte. Anmälan har inte med det sportsliga att göra, säger klubbens sportchef, Tomas  Lundqvist, till Smålandsnytt.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Misstänkt matchfusk i Värnamo

Mer i ämnet