Staffan Eklund slutar som förbundskapteb för svenska skidskyttelandslaget. Foto: Scanpix

Staffan Eklund slutar efter OS

Publicerad

Efter 14 år inom skidskyttet har förbundskaptenen Staffan Eklund beslutat sig för att inte förlänga kontraktet efter OS i Sotji nästa år.

– Efter nära 15 år i den rollen känns det viktigt att andra får ta över, säger Staffan Eklund till SVT Sport, som menar att beslutet inte har att göra med senaste VM-resultatet.

– Skulle man sluta bara för att det går ”dåligt”, då ska man inte vara idrottsledare. Man måste ju ta fajten när det inte går bra och kämpa emot.

Därmed blev VM i Nove Mesto Eklunds sista som förbundskapten. Där målsättningen var två medaljer och utfallet blev en – Fredrik Lindströms brons i individuella starten över 20 kilometer.

Inför sista loppet på VM var Eklund säker på att nå målsättningen men motståndet var för tufft.

–Jag kände när jag vaknade i morse att vi tar den där andra medaljen i dag. Tyvärr är konkurrensen högre än vad jag räknade med, säger Eklund.

Årets idrottsledare

Staffan är en omtyckt och populär ledare och 2009 fick Tidningarnas Telegrambyrås idrottsledarpris. 2012 utsågs han till Årets idrottsledare på idrottsgalan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer