Stålberg målskytt i sista matchen

Publicerad

Det blev ett avsked värt namnet. Nästan.I Viktors Stålbergs sista match för Frölunda gjorde han mål – men förlorade. -Det hade varit skönt med en vinst, sade han efter lördagens förlust mot HV71 med 1-2.

Frölunda kom på lördagen till Jönköping för att försöka bryta sin negativa trend mot HV71. Göteborgarna har förlorat samtliga matcher lagen emellan den här säsongen, men inte heller denna gång blev det en enkel resa.

Som så många lag fått erfara den här säsongen i HV:s hemmaborg var det hemmalaget som i inledningen satte starkast prägel på matchen. HV71 hade mest puckinnehav, skapade flest målchanser och hemmapubliken suktade efter en utdelning på dem.

”Klantade till det”

-Vi visste att de skulle komma ut hårt, men om jag ska vara ärlig tycker jag inte att de spelade speciellt bra de första tio minuterna, sade Frölundas Viktor Stålberg.

Forwarden gjorde under lördagen sin sista match för Frölunda, efter att hans korttidskontrakt nu har löpt ut. Ett positivt resultat i bortamatchen mot HV var därmed extra välkommet hos Stålberg.

Därför var det olyckligt när HV71 tog ledningen och dubblerade den.

-Vi fick några utvisningar emot oss och klantade till det. Det var två individuella misstag som gjorde att de fick in pucken, sade Stålberg.

Per Ledins och Jason Krogs avstamp i målprotokollet i slutet av första perioden betydde alltså 2-0 till HV71.

”Klart i morgon”

Frölunda kom dock närmare när backen Oliver Bohm drog iväg ett skott mot mål i andra perioden. Viktor Stålberg stod framför en skymd Gustaf Wesslau och styrde in reduceringspucken.

-Jag har rollen att jag ska gå mycket på mål, och det var ett bra skott av Oliver, sade Stålberg.

Reduceringen till trots – göteborgarna kom aldrig närmare. Viktor Stålberg fick i stället nöja sig med att ta med sig ett mål från sin för den här gången sista match med Frölunda. Ett mål som betydde hans sjunde för säsongen, och hans tolfte poäng på elva matcher.

-Det är väl ett okej facit. Jag hade helst sett att vi vunnit några fler matcher bara.

TT: Hur ser du på tiden i Frölunda?

-Den har varit skitkul och det finns ingenting att klaga på. Och jag är tacksam att det gick och lösa för mig att spela här. Tyvärr kan jag inte spela kvar här längre.

TT: Vad händer nu då?

-Vi får se. Förhoppningsvis blir något klart i morgon (läs söndag), men det är ingenting som är helt bestämt än.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer