Foto: SVT

Se hela sändningen från STCC-premiären

Uppdaterad
Publicerad

SVT Sport storsatsar på STCC i år. Premiären på Knutstorp sändes direkt i SVT lördagen den 4 maj.

Fjolårets delade upplägg med två konkurrerande racingserier är historia. I år kör alla de bästa förarna i STCC och SVT Sport storsatsar på mästerskapet.

I dag inleddes säsongen på Knutstorp och SVT:s expert Jonas Kruse tror att det blir en säsong där fokus inte kommer att ligga på föraren, utan teamet.

– Man åker med väldigt lika förhållanden på bilarna. Alla har samma förutsättningar, samma motor och fjädring. Bilarna är precis likadana, det är bara karossen som skiljer dem åt, förklarar Kruse.

– Det gäller för teamet att hitta det ”lilla extra” för att vara lite snabbare än konkurrenterna. Det är laget som kommer att vinna, inte jaget.

Fredrik Ekblom, som i fjol vann TTA-serien, är glad över att nu få tävla i en serie där alla de bästa är med.

– Det betyder allting, det var inte hållbart som det var förra året. Nu hoppas jag att alla krafter samlar ihop sig och drar åt samma håll. Då kommer det här att bli jävligt bra, säger Fredrik Ekblom till SVT Sport.

Så sänder SVT från STCC – lördagen 4 maj

12.30-16.15 STCC-premiären live i SVT Play

14.00-16.00 STCC-premiären huvudsändning i SVT1

(Huvudsändningen inleds med ett sammandrag från det som har avgjorts tidigare under dagen och avslutas med cirka en timmes livesändning)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

STCC 2013

Mer i ämnet