• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Östersund i Jämtlands län. Det brinner i en byggnad med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Jämtland.

Stenman lämnar Leverkusen

Uppdaterad
Publicerad

Fredrik Stenman lämnar bundesligaklubben Bayer Leverkusen för FC Groningen i den holländska fotbollsligan. 23-åringen har skrivit på ett fyraårskontrakt.

-Det känns optimalt, säger hans agent Patrik Mörk till TT.

Enligt Groningens hemsida har klubben köpt loss den svenske vänsterbacken för omkring 700 000 euro (motsvarande 6,5 miljoner kronor).

-För mig var det viktigt att välja en klubb där jag såg möjligheter att få speltid. Vid min ålder vill man inte sitta på bänken, hur bra en klubb som Leverkusen än är, säger Stenman till hemsidan.

Kontraktet börjar gälla den 1 juli.

-Jag ser fram emot nästa säsong och vill gärna visa det. För många kan en övergång från Leverkusen till Groningen se ut som ett steg bakåt, men jag tror att det på längre sikt kommer att göra mig bättre.

Stenman och hans agent Patrik Mörk var i Groningen i torsdags i förra veckan för att bekanta sig med staden och klubben. I måndags träffades klubbarna för att förhandla och därefter har det gått fort.

-Fredrik är ett stort köp för dem och han kommer få en riktigt hög status från början. Vi har haft kontakt med Groningen i två års tid men det är först nu han gick att lösa, säger Mörk till TT.

Intresset för den svenske vänsterbackens tjänster har varit stort och enligt Mörk fanns intresse från de flesta skandinaviska toppklubbarna och även storlag i Italien och England.

-Men Groningen känns optimalt. Det är en lagom stor klubb och jag utgår från att han kommer att spela alla matcher och då ha chansen att komma tillbaka till landslaget.

Vad vet ni om Groningen?

-De känns som Elfsborg. De har smällt upp en ny kanonstadion som har gett världens drag och de har fullsatt på alla matcher, säger Patrik Mörk.

TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.