Foto: Foto: TT Nyhetsbyrån

Stjärnglans över Vinterstudion

Uppdaterad
Publicerad

Vintern närmar sig och med den en riktig klassiker: ”Vinterstudion”. Höjdpunkterna är också VM-perioden mellan 15 januari och 15 mars, där SVT sänder fyra olika världsmästerskap i skidsport under två månader. Först ut är VM i freestyle i Österrike; följt av alpina VM i USA, längd-VM i Falun samt VM i skidskytte i Finland.

– Det kommer bli en härlig inramning – men också en stor utmaning. Jag tror knappast vi sänt mer skidsport än vad vi gör i vinter, säger Jonas Karlsson, projektledare för både ”Vinterstudion” och längd-VM.

SVT smygstartar ”Vinterstudion” den 15-16 november med alpina världscuptävlingar i finska Levi. Helgen efter drar Vinterstudion igång på allvar, när André Pops hälsar välkommen till den svenska längdskid-premiären i Bruksvallarna. Därefter väntar ytterligare 17 helger fullspäckade med vinteridrott fram till slutet av mars, där den SVT:s VM-vinter blir en högtid för alla som älskar vintersport, inte minst med ett längd-VM på hemmaplan i Falun.

Enligt Jonas Karlsson kommer Vinterstudions tittare att känna igen sig, men ett par nya ansikten dyker upp jämfört med förra säsongen. Framför allt sticker två nyförvärv ut: Anja Pärson och Björn Ferry, olympiska mästare i alpint respektive skidskytte.

– Jag är jätteglad att kunna presentera två så meriterade och välkända experter i vår uppställning. Det är två härliga personligheter med stor analytisk förmåga. Jag är övertygad om att Vinterstudion kommer lyfta med Anja Pärson och Björn Ferry, säger Jonas Karlsson.

Nya namn är även Mikael Junglind, Anja Pärsons tränare och skidskytten Anna-Karin Strömstedt, som kommer förstärka uppställningen.

– Vi jobbar alltid med att förändra våra sändningar i jakten på att bli bättre och vässa vår journalistik. Jag är nöjd med det lag vi har. Men allt handlar inte om namn. Vi har många program och timmar som ska fyllas med bra journalistik. Det är en stor utmaning, men vi har ett bra utgångsläge, säger Jonas Karlsson.

Ytterligare en nyhet i ”Vinterstudion” kommande säsong är att bandyn är tillbaks, där SM-finalerna i mars är den självklara höjdpunkten. Därtill kommer även SM-veckan samt handboll och hästtävlingar rymmas inom ramen för ”Vinterstudion”.

Skidskytte:
Kommentatorer: AnnaMaria Jansson, Ola Bränholm
Experter: Björn Ferry, Magdalena Forsberg, Anna-Karin Strömstedt

Längd:
Kommentatorer: Jonas Karlsson, Jacob Hård
Experter: Johanna Ojala, Mathias Fredriksson, Anders Blomquist

Alpint:
Kommentatorer: Johan Ejeborg, Björn Fagerlind
Experter: Anja Pärson, Pernilla Wiberg, Tobias Hellman, Mikael Junglind

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Vinterstudion

Mer i ämnet