Örebro jublar – HV deppar. Foto: Bildbyrån

Största segern i SHL – på två år

Örebro Hockey tog i kväll sin fjärde raka vinst i SHL. På hemmais mot HV71 segrade örebroarna med hela 9–2

Första gången på två år som ett lag i SHL gör nio mål.

Och HV71:s mardrömsvecka fortsätter.

Örebro avgjorde redan under den första perioden. ÖHK-backen Tomas Skogs öppnade målskyttet, direkt efter tekning satte han 1-0 med ett slagskott. Mikko Lehtonen och Johan Wiklander utökade till 3-0, båda målen i powerplay.

Gästerna spräckte sin nolla via Jere Karalahti. Men det ringde mycket mer i HV-målvaktens kasse – och Marcus Weinstock stängde definitivt matchen med sitt 6-1-mål i slutet av andra perioden.

Och Örebros överkörning var inte över. 26 sekunder in i den sista perioden tryckte Derek Ryan in 7–1, två powerplay-mål till och ÖHK:s segersiffror blev till slut hela 9–2. Inget lag i SHL har lyckats göra nio mål på två år, senast det hände var den 21 februari 2013 när Skellefteå besegrade Brynäs med 9–1.

– Det är ingen idé att tycka synd om sig själv, nu gäller det att vara stark och hålla ihop. Vi fick oss en riktig utskåpning, säger HV-tränaren Andreas Johansson till C More efter förlusten.

HV71 har nu tre raka förluster, och under den pågående veckan har Jönköpingslaget 3–18 i målskillnad (2–9 mot Örebro, 0–5 och 1–4 i ett dubbelmöte med Frölunda). I tabellen klättrar Örebro till fjärdeplats, och petar ner HV71 till femteplats.