Foto: TT Nyhetsbyrån

Strålman klar för Tampa Bay

Uppdaterad
Publicerad

Anton Strålman har en succésäsong bakom sig i New York Rangers som nådde Stanley Cup-final den gångna säsongen. Parterna kom inte överens om ett nytt kontrakt och nu är den svenske backen klar för Tampa Bay. 

I kväll sattes värvningskarusellen i full gång hos NHL-klubbarna när listan över free agents släpptes.

Svenske backen Anton Strålman sågs som en av de hetare spelarna som inte kommit överens om ett nytt kontrakt med sin NHL-klubb. Efter bara tre timmar hade han klart med ny klubb – Tampa Bay. Kontraktet sträcker sig över fem år och är värt cirka 150 miljoner kronor, enligt nyhetsbyrån AP. Han blir lagkamrat med svenskarna Mattias Öhlund och Victor Hedman.

NHL 2013-2014

Ville stanna

Den gångna säsongen spelade Strålman alla utom en match i grundserien, 25 matcher i slutspelet och nämndes som en av Rangers viktigaste pjäser under slutet av säsongen.

–Han ville helst stanna i Rangers. De har haft chansen men det har skilt för mycket pengar. Money talks, sade Gunnar Svensson till SVT Sport.

För tre år sedan var Strålman ute i NHL-kylan då ingen av de 30 klubbarna ville erbjuda honom kontrakt. Först i oktober säsongen 2011-2012 fick han kontrakt av New York Rangers som hade backbrist och där har han blivit kvar.

Lindbäck till Dallas

Målvakten Anders Lindbäck lämnar Strålmans nya klubb Tampa Bay. Lindbäck är nu klar för Dallas.

Dallas kontrakterade även Ottawas stjärna och lagkapten Jason Spezza.

Förutom Spezza har även profiler som Paul Stastny flyttat från Colorado till St Louis, Thomas Vanek lämnat Montreal för Minnesota, veteranen Jarome Iginla blir lagkamrat med Gabriel Landeskog i Colorado och målvakten Ryan Miller blivit klar för Vancouver. Miller avslutade säsongen i St Louis och ger nu svenskarna Jacob Markström och Eddie Läck en tuff match om förstaplatsen i svenskklubbens mål.

Största övergångarna

Brad Richards, NY Rangers -> Chicago

Matt Niskanen, Pittsburgh -> Washington

Brooks Orpik, Pittsburgh ->Washington

Jonas Hiller, Anaheim -> Calgary

Jarome Iginla, Boston -> Colorado

Thomas Vanek, Montreal -> Minnesota

Jason Spezza, Ottawa -> Dallas

Ryan Miller,  St Louis -> Vancouver

Dan Boyle, San Jose -> NY Rangers

Svenskar

Anton Strålman, NY Rangers -> Tampa Bay

Anders Lindbäck, Tampa Bay -> Dallas

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

NHL 2013-2014

Mer i ämnet