Foto: TT Nyhetsbyrån/Twitter

Suarez erkänner och ber om ursäkt

Uppdaterad
Publicerad

Luis Suarez väljer nu att erkänna att han bet italienaren Giorgio Chiellini. Uruguay-stjärnan ber även om ursäkt för sin handling. ”Jag ångrar djupt vad som hände”, skriver han på Twitter. Och Chiellini tar emot den utsträckta handen och gläder sig åt ursäkten.

Suarez skriver att han de senaste dagarna, när han varit med sin familj, har haft tid att fundera och reflektera över vad som egentligen hände under matchen Italien-Uruguay. Han är ångerfull och avslutar texten med tre meningar.

”Jag ångrar djupt vad som hände.”

Fotbolls-VM: Uruguay

”Jag ber Giorgio Chiellini och hela fotbollsfamiljen om ursäkt.”

”Jag svär till allmänheten att en sådan här incident aldrig mer kommer att inträffa.”

Suarez, som stängdes av från alla former av fotbollsaktiviteter i fyra månader, har tidigare förnekat att han bet Chiellini i den avslutande gruppspelsmatchen.

Italienaren passade direkt på att besvara via sin twitter: ”Allt är redan glömt. Jag hoppas att Fifa kommer att förkorta din avstängning.”     

Suarez försvarstal och ursäkt

Efter flera dagar hemma med min familj har jag haft möjligheten att återfå mitt lugn och reflektera över vad som hände under Italien–Uruguay den 24 juni 2014.

Oberoende av bråket och de motstridande förklaringarna som har florerat de senaste dagarna, av vilka alla har varit utan avsikt att störa landslagets goda insats, så är sanningen att min kollega Giorgio Chiellini led den fysiska skadan av ett bett i den kollision som han råkade ut för med mig. Med anledning av detta:

”Jag ångrar djupt vad som hände.”

”Jag ber Giorgio Chiellini och hela fotbollsfamiljen om ursäkt.”

”Jag svär till allmänheten att en sådan här incident aldrig mer kommer att inträffa.”

Montevideo, den 30 juni 2014

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-VM: Uruguay

Mer i ämnet