Marcelo Bielsa Foto: AP

Succétränaren lämnar Athletic – efter storbråk

Publicerad

Athletic Bilbaos succétränare Marcelo Bielsa har sagt upp sig – efter ett rejält bråk med byggfirman som renoverar klubbens träningsanläggning.
-Jag började skälla ut dem, säger han enligt AP.

Marcelo Bielsa tog Athletic Bilbao till final i Europa League – och laget fick mycket beröm för sitt offensiva och fina spel. Men någon fortsättning i klubben blir det inte för tränaren, som sedan tidigare kallas för ”El Loco” (galningen).

När Bielsa igår kom till klubbens träningsanläggning så reagerade han över att bygget var långt ifrån klart och började då skälla på arbetarna på plats.

-Jag blev rasande, för de vägrade erkänna problemen. Då började jag skälla ut dem, säger Bielsa enligt AP.

Slängde ut en byggarbetare

Bielsa fortsatte sedan att hetsa upp sig – och kastade även ut en av arbetarna från området.

-Han har rätt att anmäla mig till polisen. Jag har redan lämnat in mig själv dit, säger Bielsa och fortsätter:

-Men han har inte gjort någon anmälan. Han har förmodligen pressats av sina chefer eller av Athletic, säger Bielsa.

Att ha en halvfärdig träningsanläggning blev helt enkelt för mycket för ”El Loco”.

-Du kan inte ha en trupp som är värd 300 miljoner euro (2,5 miljarder kronor) samtidigt som du inte har ordentliga fotbollsplaner. Att börja säsongen under sådana förhållanden gör mig som tränare till åtlöje, för jag är ansvarig för att arbetsförhållandena ser ut på det här sättet, säger han.

Athletic Bilbao kritiserade sedan Bielsas agerande i ett offentligt uttalande, och menade att bygget fortgår enligt planerna.

På fredagskvällen meddelade Bielsa att han sagt upp sig från klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer