Sundsvall hakar på i toppen efter ny seger

Gif Sundsvall tippades få slåss i botten men har istället etablerat sig på övre halvan i fotbollsallsvenskan. Efter 3–1 mot Sirius borta nafsar ”Giffarna” nu toppkvintetten i hälarna.

En tung orsak till det stavas Romain Gall, amerikanen som inte gjorde något större väsen av sig förra året men som nu är delad tvåa i skytteligan med sju gjorda mål varav två på straff.

23-åringen stod för en blygsam insats för Norrlandslaget förra året med totalt två mål och två assist på 24 matcher varav 16 i startelvan.

I år har Gall varit given i Sundsvalls anfallstrio i lagets tio inledande matcher och visade i hängmatchen på Studenternas varför han får så mycket förtroende.

Iskall straff

När Siriuskaptenen Moses Ogbu råkade toucha bollen med handen i en nickduell i straffområdet tog amerikanen straffen och kvitterade i 32:a minuten efter att kyligt ha väntat ut Siriuskeepern Kerim Fegrouch.

-Jag brukar vänta ut målvakten och bestämmer mig alltid i sista sekund var jag ska skjuta. När jag ser åt vilket håll målisen lägger tyngdpunkten lägger jag bollen åt andra hållet. Den satt bra, sade Gall till Cmore i pausintervjun.

Assisten bjöd han på kort efter halvtidsvilan då Sirius pressat på, Sundsvall fick en spelvändning och Romain Gall på egen hand spurtat över hela planen med bollen klistrad vid foten.

Anfallskollegan Linus Hallenius – som hade en boll i ribban i första halvlek – hängde på i mitten av banan, tog emot en perfekt passning från Gall på sin högerkant och styrde in 2–1 med en bredsida.

Tufft för tabelljumbon Sirius som gjorde en av sina bättre matcher för säsongen och som ju tog ledningen efter 27 minuter då Shkodran Maholli krutade in 1–0 lågt via bortre stolpen.

Sema målskytt direkt

Ett mål som var Siriusanfallarens första sedan i oktober.

Men det var såklart inte mycket att glädja sig åt för Siriusanfallaren då det blev ännu en förlust för hans lag som efter tolv spelade matcher endast har mäktat med en enda vinst, mot Elfsborg borta i andra omgången.

I 77:e minuten punkterade Maic Sema, som gjorde comeback efter drygt två månaders skadeuppehåll, matchen (3–1) med sitt tredje mål för säsongen.