Svensk travdubbelseger i New York

Uppdaterad
Publicerad

Det blev svensk dubbelseger i VM-loppet på Yonkers-banan i New York. Cruzado dela Noche, som tränas av Marcus Melander, vann knappt före Lionel som tränas av Daniel Redén.

Cruzado dela Noche har varit i Stefan Melanders träning i Enköping sedan januari 2016. Inför VM flyttades hästen till Stefans svärson Marcus Melander, som är tränare i USA. Med sikte på toppform till VM-loppet och det blev full pott.

– Cruzado hade inte tävlat på fyra månader och vi var inte helt säkra på formen. Visserligen hade han travat två kvallopp på bra sätt i Pocono men det är ändå skillnad. Men hästen visade att han var i form, sade Marcus Melander.

Vann med en centimeter

Elitloppsvinnaren Ringostarr Treb galopperade i första kurvan, liksom Pastore Bob/Johan Untersteiner. Efter en kilometer kom Lionel, körd av Göran Antonsen, upp utvändigt om ledaren. Med Cruzado dela Noche bakom.

Runt sista kurvan attackerade Brian Sears med Cruzade dela Noche i tredjespår. Lionel svarade och tog över kommandot in på det korta upploppet. Det stod och vägde mellan de båda, men vinnaren hade dock en längre nos i den hårda slutstriden och vann med någon centimeter.

”Helt fantastiskt”

Förstapriset var hela 500 000 dollar, cirka 4,5 miljoner kronor.

– Helt fantastiskt att han kunde vinna. Måste säga att jag inte trodde riktigt på det innan loppet, sade Stefan Melander.

Ingen skugga över de två främsta, Cruzado dela Noche och Lionel, men årets VM-upplaga var en tunn anrättning.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.