Sverige enkelt val för Zengin

Uppdaterad
Publicerad

Det kunde ha blivit Turkiet. Det blev Sverige.

Nu är Erkan Zengin, 27, redo för landslagsdebut.

-Jag ska göra allt för att ta en plats i laget, säger han.

En före detta Hammarbymittfältare var tillbaka på Söderstadions gräs på måndagskvällen. Erkan Zengin, nu proffs i turkiska Eskisehirspor, har U-landskamper för både Turkiet och Sverige på meritlistan. Enligt honom var det inte långt från att även det turkiska fotbollslandslaget ville ha hans tjänster.

-Det var ganska nära faktiskt, säger Zengin.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

-Men eftersom jag är född i Sverige och familjen och allt är här, så är det ingen chans för Turkiet. Det var Sverige som gällde för mig.

Zengin har i tidigare tidningsintervjuer ifrågasatt varför han inte har fått chansen i Blågult. Efter att landslagets player manager Marcus Allbäck scoutat Zengin på plats i Turkiet kom det efterlängtade beskedet.

-Det var inte helt oväntat, jag har ju presterat bra i klubblaget, så jag väntade på att få vara med.

Zengin, aktuell både som vänster- och högerytter, säger att han har utvecklats mycket sedan han lämnade Hammarby för fyra år sedan.

-Jag har mognat ganska mycket, i spelet både defensivt och offensivt. Jag tar för mig mer och gör mer mål också. Det var mycket assist när jag var i Sverige, nu gör jag assist och mål.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2012-2013

Mer i ämnet