Bara Henrik von Eckermann red felfritt med sin Mary Lou när det svenska hopplandslaget kom delad femma i Nations Cup i Falsterbo. Foto: Bildbyrån

Sverige femma i nationshoppningen

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kom till start med ett starkt lag i Falsterbo Nations Cup och det fanns förhoppningar om en topplacering. Men trots fina ritter ramlade bommarna och det var ett besviket svenskt lag som summerade Nations Cup på hemmaplan. – Jag gick och sparkade på en stubbe, säger Douglas Lindelöw till SVT Sport.

Douglas Lindelöw var sugen på revansch efter nedslaget i första omgången men trots att Zacramento visade fin form blev det en rivning på sista hindret i andra rundan på.

– Man blir mest besviken på sig själv efter två små misstag, man vill vara felfri i Falsterbo men det är bara att köra på, säger Lindelöw.

SVT Sports expertkommentator Lotta Björe ser dock mycket positivt på ekipaget.

– Jag tycker att Zacramento visar på en fin utveckling och blir starkare och spänstigare för varje gång man ser honom.

Henrik von Eckermann imponerade

Bästa svenska resultatet stod Henrik von Eckermann för när han presterade två briljanta felfria rundor med världscuptrean Mary Lou.

– Jag är så otroligt nöjd med hur hon hoppade, hon har haft en lugn heriod efter finalen i världscupen och att hon känns så här fin nu känns så bra, säger von Eckermann till SVT Sport.

Peder Fredricson sparade sin stjärnhäst All In och startade i stället med framtidhästen Christian K. Ekipaget har visat utmärkt form senaste tiden och imponerade också i den första omgången. Felfritt där och stående ovationer från Falsterbopubliken.

I andra omgången fick OS-silvermedaljören jobba hårt med en stark Christian K och till slut blev det ett nedslag.

– Han är stark och på slutet blev det lite väl bra. Jag tyckte ändå att han hoppade fantastiskt, säger Fredricson till SVT Sport.

Tufft för debuterande Tovek

För debutanten Evelina Tovek, 23, blev det en tuff andra runda och hon slutade på 13 fe tillsammans med Castello.

– Värdefullt att få rutinen. Nu är det bara att åka hem och träna och förhoppningsvis få komma tillbaka och göra det bättre, säger Tovek till SVT.

En topplacering för Sverige hade troligen säkrat finalplatsen i Nations Cup i Barcelona. Nu får av allt att döma Sverige vänta på om poängen räcker.

-Jag tror nog att vi kommer att vara med i Barcelona, säger förbundskaptenen Henrik Ankarcrona.

Vrieling snabbast

Kampen om segern blev dramatisk och det gick till omhoppning mellan trion Nederländerna, Irland och Tyskland. Tysken Markus Beerbaum var först ut och lade en tredje felfri runda till de tidigare två. Men Jur Vrieling red också felfritt och dessutom snabbare och fixade Nederländernas första seger för säsongen i Nations Cup.

– Det känns bra att vi tog chansen att besegra Sverige på deras hemmaplan nu när de var ofina nog att vinna hos oss i Rotterdam, sa holländska förbundskaptenen Rob Ehrens.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.