Sverige fick 1-1 i Ecuador

Sverige avslutade turnén i Sydamerika med 1-1 mot Ecuador på 2 800 meters höjd i huvudstaden Quito.

Det var mycket Ecuador i första halvlek, där Rami Shaaban i målet fick prakträdda några gånger. De flesta skotten gick dock högt över.

Sverige kom in i matchen och bjöds på flera vassa chanser utan att lyckas.

Men i 69:e minuten gjorde Daniel Nannskog sitt första landslagsmål när han vräkte in bollen från nära håll efter djupledspass av Martin Ericsson och fint markinlägg av Rade Prica.

-Det var inte en dag för tidigt. Hade Rade skjutit i stället för att passa hade jag blivit jäkligt sur. Jag hade i alla fall passat honom...men det är synd att vi inte vinner en sån här match när vi är så nära, säger Nannskog.

I 82:a kom en rättvis kvittering på nick. Strax efter rök Anders Svensson ihop med Guerrero och båda visades ut.

Prica fick snabbt chansen

Nu startade Nannskog och Rade Prica på topp. och Prica fick snabbt chansen men hans skott gick över.

Ecuador tog grepp om matchen men försvaret slarvade grovt vid flera tillfällen. Prica och Nannskog bjöds på flera chanser men sköt över.

Det var nästan märkligt med alla skott som gick över ribban. Ecuador hade säkert ett dussintal bara i första halvlek. Kanske den tunna luften hade med saken att göra.

Det är i Quito som Ecuador vinner sina matcher i Sydamerikas VM-kval. Både Brasilien och Argentina har åkt på stryk där.

Bästa svenska chansen i första halvlek hade Daniel Mobaeck. Efter bjudning av hemmaförsvaret sköt Mobaeck utanför i friläge.

Anders Svensson hade två frisparkslägen men sköt strax över på båda.

-Jag får skylla på den höga höjden. Den första tycker jag var klockren, den andra var inte långt i från den heller men bollen bara stack i väg, säger Svensson.

Ishizaki bortdribblad

I andra halvlek tog Johan Wiland över i målet. Lagerbäck böt sedan in Mattias Concha, Jeffrey Aubynn, Stefan Ishizaki och Ola Toivonen.

Ut gick i tur och ordning Samuel Holmén, Rade Prica, Mobaeck och Daniel Nannskog.

Ishizaki blev direkt bortdribblad på sin kant och inlägget nickades i mål av Edmundo Zura.

Ecuador var nära att avgöra i slutminuten men hörnnicken gick strax utanför.

Ecuador anfördes av VM-stjärnan Carlos Tenorio och det finns kvalitéer i laget, men försvarsspelet var stundals bedrövligt.

Sverige spelade tämligen stabilt trots den höga höjden, som ofta spelade spelarna ett och annat spratt.

För Lars Lagerbäck slutade landslagsveckan med två förluster och en oavgjord.

Sedan EM i Portugal har landslaget bara vunnit två av 18 spelade träningsmatcher, mot Tjeckien för två år sedan och mot Skottland för tre år sedan, vilket naturligtvis är underkänt.

-Kanske är det så att vi är duktiga vid rätt tillfälle. Å andra sidan så är såna här matcher en jätteutbildning. Får vi fram en, två, tre spelare så fyller det en jättefunktion, säger assisterande förbundskaptenen Roland Andersson.