Foto: TT Nyhetsbyrån

”Sverige har chansen att gå långt”

Uppdaterad
Publicerad

De tidigare anfallsessen Victoria Sandell Svensson och Hanna Ljungberg tror att Sverige har goda chanser att gå långt i VM i Kanada nästa år.

– Kombinationen av unga och äldre spelare gör att man har bra förutsättningar, säger Ljungberg till SVT Sport.

I går blev Sverige klart för VM i Kanada nästa år.

Förbundskapten Pia Sundhage siktar på medalj på andra sidan atlanten och den tidigare anfallsstjärnan Hanna Ljungberg håller med om att Sverige har alla möjligheter att vara med och tampas om de ädlaste positionerna.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

– Jag tror Sverige har chanser att gå långt. De har ju många spelare som varit med länge, som är väldigt samspelta och har mycket mästerskapsrutin. Sen kommer det in lite nya unga spelare som friska fläktar. Jag tror en kombinationen av unga nya spelare och äldre spelare med rutin gör att man har en bra förutsättning, säger hon till SVT Sport.

Vad behöver Sverige förbättra för att nå hela vägen?

– De får fortsätta på den inslagna vägen. Det handlar hemskt mycket om att bli samspelta och fortsätta jobba på den biten. Sen också att spelarna håller sig friska och hela.

Hanna Ljungbergs radarpartner från landslaget, Victoria Sandell Svensson, tror också på en bra placering för Blågult.

– Jag tror Sverige kommer vara ett av topplagen men det är en lång väg dit, säger hon till SVT Sport.

Enligt Sandell Svensson blir veteranen Therese Sjögran en nyckelspelare i VM. 

– Det vore ju fantastiskt om Therese Sjögran kan hålla, hon börjar komma upp i åren men om man ser till den första halvleken mot Skottland och att hon är teknisk duktig plus att hon är bra på konstgräs så kommer hon vara otroligt viktig.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

VM-kvalet i fotboll 2013-2014

Mer i ämnet