Sverige klarade 2-2 i Sydkorea

Träningslandskampen mellan Sydkorea och Sverige slutade 2-2, ett resultat som svenskarna ska vara tacksamma för.

-En oerhört nyttig match för oss att spela, säger Sveriges förbundskapten Lars Lagerbäck till tv-kanalen Sport-Expressen.

Johan Elmander sköt 1-1 efter ett fint väggspel med Niclas Alexandersson. Elmander kom fri med målvakten och lurade honom när han sköt i fel hörn.

Markus Rosenberg ersatte en skadad Marcus Allbäck i 44:e minuten och sköt 2-2 i 57:e minuten. Tobias Hysén slog ett hårt inspel från vänsterkanten som Rosenberg stötte in i mål via stolpen.

-Markus Rosenberg gör ett väldigt bra inhopp, säger Lagerbäck.

Sydkorea spelade bättre och snabbare än Sverige med sin offensiva 3-4-3-uppställning och hade ett visst tryck i slutskedet.

Sydkorea steget före

Det var också hemmalaget inledde målskyttet. Ahn, han som fick sparken från Perugia efter att ha nätat mot Italien i VM, var oattackerad och prickade in 1-0.

Sydkorea tog också ledningen i början av andra halvlek. Young-Chul Shin nickade in 2-1.

Efter Rosenbergs kvittering hade Sydkorea bud på flera mål, utan att lyckas överlista Eddie Gustafsson.

-Vi borde ha kunnat hålla i bollen lite mer, säger Lagerbäck.