Sverige körde över Rumänien

Victoria Svensson hade stort målkalas när Sverige vann EM-kvalet mot Rumänien med 7-0. Anfallaren Svensson prickade in fyra mål i den första halvleken och sedan ett till i den andra.

Målfesten som innehöll ett äkta hattrick gjorde Svensson historisk. Aldrig tidigare har en svensk dam varit så effektiv och gjort fem mål i en landskamp.

-Det viktigaste var att vi vann och det är en jäkligt bra stämning i

laget just nu, säger Svensson till SVT Sport.

Vickan inledde målskyttet redan i den sjätte minuten och hade 62 minuter senare gjort fyra till.

-Det märks att det är sämre nivå, men man får inte slappna av för det, säger den historiska femmålsskytten.

Sverige var helt överlägsna matchen igenom och ledde redan i paus med 5-0. I den andra halvleken mattades tempot något och koncentrationen avtog. Ändå ökade Sverige på ytterligare efter mål av Svensson och Lotta Schelin.

Sverige leder nu EM-kvalgruppen på maximala sex poäng. Nästa match i kvalet spelas på onsdag då Ungern väntar på Tingvalla i Karlstad.