SVT-experten: ”Så stort att det inte går att beskriva”

Uppdaterad
Publicerad

Sarah Sjöströms världsrekord imponerade stort och SVT:s expert Hans Chrunak var lyrisk efter insatsen. – Det är så stort att det inte går att beskriva, säger han.

Sarah Sjöström är i storform. När hon i lördags slaktade Therese Alshammars fyra år gamla världsrekord på 50 meter fjäril med hela 64 hundradelar hade SVT:s expert Hans Chrunak svårt att sätta ord på bedriften.

– Man kan slå världsrekord på många olika sätt, men det här är så stort att det inte går att beskriva om man inte kan simning väldigt väl. Det här är en kross... ja det är – multihäftigt, säger han till SVT Sport.

Det var dessutom det första världsrekordet en svensk simmare slagit på svensk mark sedan 1999. Hon gjorde det på tiden 24,43.

– Vi har ett fantastiskt världsrekord. Det är helt oroligt. Det är fenomenalt, utbrast SVT:s kommentator Staffan Lindeborg.

Sarah Sjöström:

– Jag vet att jag kan simma snabbt men det där var lite galet, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

SM-veckan sommar 2014

Mer i ämnet